OM BUDBREAK
Petter och Gabriel träffades första gången på en middag 2014 och insåg omedelbart att de delar samma vin-smak.
Sedan dess har de haft tät kontakt och delat många oförglömliga vinupplevelser. När timingen var rätt för att starta en import tillsammans så fanns inget att tveka över. Sommaren 2020 grundades Budbreak och en lång rad fantastiska vinodlare anslöt omedelbart till projektet. Våra viner finns redan på flera av Sveriges bästa restauranger och på Systembolaget.


Petter Alexis Askergren 

INKÖP & MARKNAD

Petter Alexis Askergren är en av Sveriges mest framgångsrika musikartiser, men han är även en mycket framgångsrik entreprenör och behärskar många områden.

Han driver Sveriges största vin-podd “Dela en flaska med Alf & Petter” tillsammans med Alf Tumble, han äger och driver Hotell och Restaurang Granen i Åre, som tilldelats priset “Årets Italienska vinlista” två år i rad av Star Winelist och han är medförfattare till de två vinböckerna “Vin så funkar det” och “Nebbiolo så funkar det”. Utöver det så är han en flitig swim run-entusiast och anordnar bl a tävlingen Koster Swim Run.

Gabriel Enning

INKÖP & FÖRSÄLJNING SYSTEMBOLAGET

Gabriel Enning är sommelier och har arbetat på flera av Stockholms bästa restauranger. 2005 startade han Restaurang Esperanto tillsammans med Daniel Höglander och Sayan Isaksson. Esperanto blev sedan utsedd till Sveriges bästa restaurang av White Guide flera gånger. Sedan 2007 har drivit vinimportfirman Bristly Wine och gjort sig känd som en av de bästa kvalitetsimportörerna i landet.

Idag delar Gabriel sin tid mellan restauranggolvet på The Hills på Södermalm i Stockholm, där han arbetar som sommelier och Budbreak. Gabriel är även en passionerad långdistanslöpare.

Nicolai Breschi

FÖRSÄLJNING RESTAURANG

Nicolai är sommelier och har jobbat på restauranger i Stockholm som Esperanto, Vassa Eggen, Gässlingen, Berns och Bank Hotel. Han har även haft en internationell karriär i restaurangbranschen som bl a innefattar 8 år som restaurant manager på Zuma i Dubai.

Han har även varit chefs-sommelier på Mirai i Dubai och restaurant manager på Wabi i Horsham, strax utanför London. Utöver det är han en brilliant amatörkock och en hängiven cigarr-entusiast.
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Budbreak Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 20 år. Jag har fyllt 20 år