OM BUDBREAK
Petter och Gabriel träffades första gången på en middag 2014 och insåg omedelbart att de delar samma vinsmak.
Sedan dess har de haft tät kontakt och delat många oförglömliga vinupplevelser. När timingen var rätt för att starta en import tillsammans så fanns inget att tveka över. Sommaren 2020 grundades Budbreak och en lång rad fantastiska vinodlare anslöt till projektet. Våra viner finns nu på flera av Sveriges bästa restauranger och på Systembolaget.


Petter Alexis Askergren 

INKÖP & MARKNAD

Petter Alexis Askergren är en av Sveriges mest framgångsrika musikartiser, men han är även en mycket framgångsrik entreprenör som behärskar många områden.

Han driver Sveriges största vin-podd “Dela en flaska med Alf & Petter” tillsammans med Alf Tumble, han äger och driver Hotell och Restaurang Granen i Åre, som tilldelats priset “Årets Italienska vinlista” två år i rad av Star Winelist, och han är medförfattare till de två vinböckerna “Vin så funkar det” och “Nebbiolo så funkar det”. Utöver det så är han en skicklig konstnär och en flitig swim run-entusiast och anordnar bl a tävlingen Koster Swim Run.

Gabriel Enning

INKÖP & FÖRSÄLJNING SYSTEMBOLAGET, VD

Gabriel Enning är sommelier och har arbetat på flera av Stockholms bästa restauranger. 2005 startade han Restaurang Esperanto tillsammans med Daniel Höglander och Sayan Isaksson. Esperanto blev sedan utsedd till Sveriges bästa restaurang av White Guide flera gånger. Sedan 2007 har han drivit vinimportfirman Bristly Wine och gjort sig känd som en av de bästa kvalitetsimportörerna i landet.

Nicolai Breschi

FÖRSÄLJNING RESTAURANG

Nicolai är sommelier och har jobbat på restauranger i Stockholm som Esperanto, Vassa Eggen, Gässlingen, Berns och Bank Hotel. Han har även haft en internationell karriär i restaurangbranschen som bl a innefattar 8 år som restaurant manager på Zuma i Dubai, chefs-sommelier på Mirai i Dubai, och restaurant manager på Wabi i Horsham, strax utanför London. Utöver det är han en brilliant amatörkock och en hängiven cigarr-entusiast.

Lina Enning

FÖRSÄLJNING RESTAURANG & ADMINISTRATION

Lina Enning är sommelier och har jobbat på flera av Stockholms bästa restauranger, bl a Calle P, Bar Agrikultur, Hantverket, Bar Central och senast som restaurangchef och sommelier på The Hills. Hon har även arbetat på restauranger i Österrike och på Mallorca. När hon inte jobbar med vin åker hon gärna skidor; uppför, utför, eller på längden.

Liselotte Söderberg

SENIOR BRAND MANAGER

Liselotte har en lång och gedigen karriär inom den svenska vinimportbranschen och har arbetat på flera av de mest framgångsrika företagen. Hon stärker upp Budbreak i relationen med producenterna och i kontakten med Systembolaget. Vi är väldigt glada över att ha Liselotte med i teamet!
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Budbreak Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 20 år. Jag har fyllt 20 år